JULKAISUT

Opaskoiran Joulu -kirja
Opaskoiran Joulu ry:n vuodesta 2012 lähtien ilmestynyt Opaskoiran Joulu -kirja ilmestyy tänäkin vuonna jouluksi. Kirja sisältää kirjoituksia opas- ja muiden palvelukoirien parissa tapahtuvasta toiminnasta, kuten koirien kasvatuksesta, koulutuksesta ja varsinaisesta hyötykäytöstä yhteistyössä niiden emäntien ja isäntien kanssa.
  Palvelukoirathan yleisenä käsitteenä toimivat haltijoidensa tukena, palvelijana ja avustajana lukuisissa asioissa. Opaskoirat opastavat sokeita, kuulokoirat ilmaisevat ääniä kuulovammaisille, avustajakoirat auttavat halti niille opetetuissa askareissa, jne. Koiria voidaan opettaa myös ilmaisemaan häiriöitä haltijoidensa terveystilassa, kuten lähestyvästä epilepsiakohtauksesta tai verensokerin epätasapainosta.
  Koiran merkitys on todettu myös ”mielenrauhoittajana” ja terapeuttina mm. koululuokissa ja muissa elämäntilanteissa. Vain mielikuvitus on rajana!
  Opaskoiran Joulu -kirjaa myydään puhelimitse ja yhdistyksen jäsenten toimesta. Kirjassa on 80 sivua ja se julkaistaan A4-koossa 4-väripainoksena.

Sokean Opas 1954 – 1981 -kirja 
Opaskoirayhdistys ry:n julkaiseman Sokean Opas 1954 – 1981 -kirjasarjan koira- ja muista eläintarinoista koostuva kirja julkaistaan vuoden 2024 loppupuoliskolla. Sokean Opas on ilmestynyt vuosina 1954 – 1981 ja sen jälkeen edelleen Opaskoira -nimisenä, molemmat Opaskoirayhdistys ry:n kustantamina.  Tulevassa Sokean Opas -koosteessa kerrotaan Suomen opaskoiratyön pioneerien työstä opaskoirien kouluttamiseksi ja ensimmäisten opaskoiran käyttäjien kokemuksista koiriensa avulla liikkumisesta ja muusta touhuamisesta. Talvi- ja jatkosodassa sokeutui yli 200 sotilasta ja he osaltaan kertovat toiminnastaan ensimmäisinä tiennäyttäjinä Suomen opaskoiratyölle.

Palvelukoirakalenteri
Suomen ja Baltian opas-/palvelukoirien nimistä poimittu nimipäiväkalenteri, jossa julkaistaan koirien kutsumanimien lisäksi Opaskoiran Joulu ry:n ja sen yhteistyötahojen toimintaan liittyvien tapahtumien ajankohtia. Lisäksi jokaisen kuukauden kohdalla on ”meditaatio” eli mietelause, joka on peräisin esimerkiksi sotasokean opaskoirankäyttäjän tai muun koira-ammattilaisen suusta.

Juttuarkisto
Näillä kotisivuilla tullaan julkaisemaan myös ”juttuarkisto”, jota varten olemme keränneet juttuja ja kertomuksia opas- ja muusta palveluskoiratoiminnasta maapallollamme. Arkisto rakentuu pikkuhiljaa kuluvan vuoden aikana,

Hinnasto
Opaskoiran Joulu 2024 -kirja, hinta 18 euroa (5 tai useampi kirja 12 euroa/kpl, toimituskulut lisätään)
Sokean Opas 1954-1981 -kirja (tekeillä, ilmestyy vuoden 2024 jälkipuoliskolla, hinta ilmoitetaan myöhemmin)
Palvelukoirakalenteri 2025 (tekeillä, hinta ilmoitetaan myöhemmin)
Opaskoiran Joulu-kirja (hajakappaleita vuosilta 2012-23), hinta 8 euroa/kpl, toimituskulut lisätään)

Tilaukset sähköpostilla: Juha Herttuainen, juha.herttuainen1@gmail.com tai puhelimitse/tekstiviestillä: Juha Herttuainen, +358 40 353 1979.